Kolejna edycja Bazaru Smakoszy w sobotę 7 września. Tym razem będzie więcej wystawców, a stoiska zajmą zabytkową leżakownię w Browarze Mieszczańskim przy ul. Hubskiej.Organizatorzy zapowiadają sporo kulinarnych nowości, ciekawostek, inspiracji. Regionalność i lokalność zderzą się z kawałkiem Portugalii, Grecji, Cypru, Francji, Niemiec, Etiopii. Obok rolników, producentów, właścicieli sklepów stają dzielnie w szeregu restauratorzy i blogerzy kulinarni.Będzie można kupić świeże ryby, a także pstrąga wędzonego z Kotliny Kłodzkiej. Nie zabraknie serów korycińskich, serów łomnickich, cypryjskich, greckich i włoskich. Będą też wędliny m.in. z wołowiny sudeckiej. Dwie piekarnie zaproszą na świeży chleb żytni i orkiszowy. Będą też stoiska z warzywami i owocami. Będzie można kupić wina, cydr z Trzebnicy, soki owocowe i oliwy.Bazar będzie czynny w sobotę 7 września w godz. 9-15.ak